6 szükséges munkavédelmi ruha télen

munkavédelmi cipő

A téli időszakban a munkavédelem kiemelt szerepet kap, minden vállalkozás életében. Kiemelten igaz ez, akkor a munkavállalók szabadban, vagy hűtött helyiségekben dolgoznak. Mivel a megfelelő munkavédelem munkavállaló és munkaadó érdeke is, ezért most mindkét fél érdekében összegyűjtöttük a 6 szükséges munkavédelmi ruhadarabok, amit semmiképp sem érdemes kifelejteni a tárházból.

1, Téli munkavédelmi kabát

A munkavédelmi kabátok vásárlása mindenképp indokolt lehet, hiszen ezek nélkül a ruhadarabok nélkül mondhatni elképzelhetetlen a hidegben történő munkavégzés. Szerencsére ma már számos kivitellel találkozhatunk, mint a: dzseki, bomber dzseki, pilóta dzseki, vagy a klasszikus munkakabát.

2. Munkavédelmi pulóverek

A pulóverek a munkavédelmi kabátokkal kiegészítve még a legfagyosabb napokon is megvédhetik testünket a kihűléstől. A legmelegebb megoldást az úgynevezett polár pulóverek nyújtják, de egy-egy egyszerűbb pamut-poliészter anyagú dara is jó választásnak minősülhet, ha megfelel a szükséges munkavédelmi szabványoknak.

3, Munkavédelmi nadrágok hideg időre

Munkavédelmi nadrágokat gyakran a kabátokkal egy szettben is vásárolhatunk, de külön-külön is hozzájuthatunk a szükséges ruhadarabokhoz. A bélelt darabok  természetesen jobb védelmet nyújtanak a hideg időjárásban, ám lassíthatják a mozgást, amire egyes munkakörökben mindenképp érdemes figyelni. A legtöbb munkavédelmi nadrág azonban önmagában is ellenálló, megfelelő védelmet nyújtó darab kerül le a gyártósorról, így a téren nem szükséges aggódnunk. Azonban afelől mindenképp győződjünk meg, hogy az adott ruhadarab rendelkezik-e a szükséges szabvánnyal.

4, Munkavédelmi bakancs télre

A téli munkabakancsok egész napos, intenzív munkavégzésre és nagy igénybevételre tervezett biztonsági lábbelik. Lényeges, hogy megfelelő hideg és beázás elleni védelem mellett a legnagyobb viselési kényelmet is biztosítsák viselőjük számára.

A téli lábbelik a lábfelület mellett, a bokát és a talpat is védik a munka során felmerülő sérülések ellen, miközben a láb ujjainak mozgását sem gátolják. A változatos munkakörülmények miatt ez kiegészül hideg időjárás vagy az adott munkakörnyezet specifikációja szerinti védelemmel, szigetelő- vagy vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képességgel.

A láb felületét egy minőségi téli lábbeli minden esetben védi a:

  • különböző mechanikai (ütés, zúzódás, szúrás, vágás, az elcsúszás) hatásoktól
  • szélsőséges hőhatásoktól,
  • vegyi hatásoktól,
  • áramütéstől
  • sztatikus feltöltődéstől.

A téli munkavédelmi bakancsoknak a többi munkavédelmi lábbelihez hasonlóan az EN345, EN347 szabványoknak kell megfelelniük. A talp kialakításának köszönhetően a bakancs lehet antisztatikus, olajálló, csúszásmentes, átszúrás biztos stb., így minden munkaterületre megtalálható a megfelelő védelmet nyújtó munkabakancs.

5, Téli kesztyűk munkavédelemre

A téli munkavédelmi kesztyűk sorában természetesen szintén megtalálhatjuk a bélelt verziókat, amik így kiválóan védhetik ujjainkat és így végtagunkat a hidegtől. A kínálat kesztyűk terén is igen széles, így megtalálhatjuk a tenyérmártott, teljesen mártott, félig mártott típusokat is, amik mindegyike kiváló megoldást nyújtanak például a gépi munkák hidegben történő végzéséhez is.

6, Téli fejvédő eszközök

A téli időszakban egyértelmű, hogy fejünk sem maradhat védelem nélkül. Éppen ezért széles merítési lehetőségként találkozhatunk:

  • bélelt sapkákkal
  • sálakkal, csősálakkal
  • sisak béléssel
  • maszkokkal is.

Ezek mindegyike komoly védelmet jelenthet a hideg időjárás ellen, ráadásul kiválóan összevariálhatók más ruhadarabokkal is.

Összegezve

A téli munkavédelem terén tehát nem kell aggódnunk, a munkavédelmi ruha kínálatban minden szükséges darabot megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet. Ezzel pedig minden munkavállaló biztonságos munkavégzése biztosított lehet a leghidegebb időszakokban is.

meta:

Ahogy egyre jobban közeledik a tél, a téli munkavédelemre is szükséges figyelni. Ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 6 szükséges munkavédelmi ruhát télre.