Kreatív ötletek a gyerekszobába

Amikor gyermekünk születik mindenből a legjobbat szeretnénk a számára. Szép ruhákat és remek játékokat és persze a gyerekszobát is a legnagyobb gonddal odafigyeléssel rendezzük be. A cél, hogy a saját szobájában is mindig jól érezze magát, ennek érdekében otthonos és modern berendezést választunk. Ha igazán jól szeretnénk berendezést választani és nem igazán van saját ötletünk kérjük lakberendező segítségét.

Az egyik legfontosabb a kényelmes ágy

A kisbaba és kisgyermek még nagyon sokat alszik. Az otthoni játékban vagy az óvodában jól elfáradnak, ezért központi szerepet kap a gyerekszobában a kényelmes emellett kreatív ágy. Az egyik kedvenc a házikó formájú ágy, hiszen saját kis kuckó ahová be lehet bújni, nemcsak alvásidőben hanem csak úgy. Ez a megoldás több okból is praktikus:

  • Leesésgátló akadályozza meg, hogy a kicsi lepottyanjon, ezért biztonságos.
  • Ágyneműtartóval rendelkezik, ahol napközben tárolhatjuk a párnákat és takarókat, ami nem csupán esztétikai szempontból fontos, a gyerek számára több hely marad a napközbeni játékhoz.
  • A házikó számos dekorációs ötlet megvalósítására kínál lehetőséget: például LED fényfüzért helyezhetünk el rajta vagy plüss állatokkal dekorálhatjuk.

Ötletes tárolók a rendrakásra

A végtelen számú plüss elhelyezésére plüss tároló babzsákot is választhatunk, amelyet többféle színben és méretben elérhetünk így bármilyen a gyerekszoba berendezése könnyen megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelőt.

A közös játék után következhet a közös rendrakás. Erre a célra számtalan változatban kapható (textil, műanyag vagy természetes anyagból fonott) játéktároló kosárkából is kedvünkre válogathatunk.  A kosarakba rejtett sok apróság a nyitott polcokba csücsültetve máris rend hatást kelt.

Faldekoráció

A gyerekszoba falát díszíthetjük valamilyen ötletes faldekorációval. Matricák, egyedi falfestmények és a rajzok is trendinek számítanak. Falmatricát bármelyik kreatív boltban vagy papír írószerben beszerezhetünk, ha elég ügyesek és merészek vagyunk a falfestmény akár mi magunk is elkészíthetjük. Akik még soha nem próbálkoztak ilyesmivel is kezdjenek hozzá bátran. Ha nem sikerül le lehet festeni és újrakezdeni.

Ami a mintákat illeti a leggyakrabban a kedvenc mesehősökre esik a választás, de a fák, napocska, csillagok és állatok mindegyike csodás díszítés lehet a gyerekszobában. A nagyobbacska gyereket akár be is vonhatjuk a munkába, például festheti a fal alján a füvet, vagy nyomdával apró virágokat.

Babzsákfotel a gyerekszobába

Babzsákfotel a gyerekszobába: szinte kötelező. A gyermek számára kell valami kényelmes ülőalkalmatosság, ahol olvashat, pihenhet, mesét nézhet. Persze választhatunk hagyományos foteleket is vagy ülőpárnákat, amit a gyermek kényelmesebbnek lát.