Manikűr házilag vagy szakembertől?

Jó kérdés, hogy melyik manikűr éri meg jobban, amit házilag készítünk, vagy pedig az a változat, amit profi szakember alkot meg. Ápolt kezekért nem szükséges manikűrszalonba látogatni, akár otthon is elkészíthetünk egy igényes körmöt.

De vajon melyik a jobb választás? Ebből a cikkből minden kiderül!

Az otthoni manikűr

Az otthoni köröm készítése nem nagy ördöngösség, ám akár több időt is igényelhet, mint egy szakember által alkotott manikűr. Szükség lesz azonban egy körömágyeltávolítóra, egy reszelőre, puhítóra és erősítőre egyaránt. Ezekre azonban egyszer kell beruházni, hiszen sokáig használhatóak, szemben azzal az összeggel, amit minden alkalommal kiadunk egy profi szakember számára.

A házi manikűr során fontos a gyakorlás és a tapasztalat, hiszen időről-időre egyre jobb és profibb körmöket alkothatunk meg. Nehezebb azonban mind a két kézre ugyanolyan minőségben gyártani manikűrt. Amennyiben jobb kezesek vagyunk, a ballal nehezebb dolgunk lesz, illetve persze ez fordítva is igaz lehet.

Mire figyeljünk a készítés során?

Ha például a bőrünk komplikáltabb, akkor arra is megvan az esély, hogy valamilyen gyulladást okozunk a körömágynál, vagy a köröm alatti területen. A legfontosabb tehát az alapos kézmosás és a megfelelő krémet és ápolók használata. Nem érdemes a legolcsóbbakat megvásárolni, hiszen ezek akár többet is árthatnak, mint használnának.

Manikűr szolgáltatás

A szép összhatáshoz az ápolt kéz is hozzátartozik és akinek nincs ideje, esetleg lehetősége otthoni manikűrt készíteni, annak érdemes manikűröshöz fordulnia. Manapság egyre nagyobb azoknak a hölgyeknek az aránya, aki valamilyen géllakkot, egyéb változatot visel. Természetesen manikűr szolgáltatás Budapesten is igénybe vehető, így a fővárosban sem okozhat gondot hozzájutni egy igényes körömhöz.

A manikűrös előnyei

Előnyei közé tartozik, hogy megfelelő krémekkel dolgozik, így nem szükséges aggódnunk az esetleges gyulladások miatt. Valószínűleg jóval tartósabban is készíti majd el a műkörmöt, mint azt mi házilag meg tudjuk tenni. Persze ez nem azt jelenti, hogy otthon ne tudnánk igényes és ápolt manikűrt gyártani. Egy szakember azonban sokkal jobban ért a megfelelő ápoláshoz, ráadásul minden szükséges eszköze megvan ahhoz, hogy igazán egyedi mintákat alkothasson. Sokkal több a lehetőségünk, hiszen ők ezt tanulták, így akár bonyolultabb formákat is a körmünkre varázsolhatnak.

Összegezve

Műköröm házilag is készülhet, ám nem minden esetben előnyös egy otthoni köröm készítése. Persze olcsóbb és egyszerűbb lehet akkor elkészíteni, amikor időnk akad, egy szakembernek azonban sokkal több felszerelés áll rendelkezésére. Manikűr szolgáltatás Budapesten is létezik, így amennyiben úgy döntünk, hogy nem pepecselünk otthoni változattal, nyugodtan kérjünk időpontot egy profi körmöshöz.