Milyen legyen a menyasszony sminkje?

A menyasszonyi smink felé elvárás, hogy szolid legyen és emelje ki a menyasszony szépségét. Nem szerencsés, ha vadmacskának látszik a leendő ara, sokkal inkább legyen finom és romantikus az összhatás minden tekintetben. A legmeghatározóbb a menyasszony személyisége és persze nagyon fontos, hogy ő mit szeretne, és milyen sminkkel érzi szépnek magát. Ma már nincs menyasszonyi smink műszempilla és más szépítő kiegészítők nélkül, mint strasszok és testfestés. Természetes, hogy minden nő a legeslegszebb szeretne lenni ezen a nagy napon.

Nélkülözhetjük-e a profi segítséget?

Érdemes már hetekkel az esküvő előtt megkeresni a sminkest, akit a menyasszonyi smink elkészítésével szeretnénk megbízni és kérjük próbasmink készítését. A szakember figyelembe veszi, milyen színtípusba tartozol, szemszínt, hajszínt és a frizura stílusát, az arcformát, a ruha színét és stílusát, az egyéniségedet és a kívánságaidat. Professzionális termékeket használ, amelyek szebben fednek és tartósabbak a hétköznapi sminktermékeknél.

Elvárás a finom, természetes hatású smink

A menyasszonyok kérése általában finom természetes hatású smink. Ahogyan már említésre került a próbasmink és próbafrizura kötelező. A nagy napon csak így lehetünk biztosak benne, hogy nem leszünk csalódottak és időben elkészülünk. Kár lenne kockáztatni, mert ha a menyasszony nem boldog attól, amit a tükörben lát azt minden fotó és videó meg fogja örökíteni, ahogyan a ragyogását is, ha azt kapja, amire vágyott. Akár profi szépítő csapatot is rendelhetünk a készülődés helyszínére, akik nem csupán a menyasszonyt, de a többi résztvevőt is megszépítik, megspórolva sok értékes időt a résztvevők számára. Így minden résztvevő csodásan ragyoghat akár az esküvői dekoráció.

Mire figyeljünk a készülődés heteiben?

Szép sminket csak szép bőrre lehet készíteni ezért érdemes a nagy nap előtt egy héttel elmenni egy tisztításra. Fogyasszunk sok folyadékot, hogy belülről is megfelelően hidratáltak legyünk.

Smink saját kezűleg?

Elég kockázatos saját kezűleg sminket készíteni egy ilyen fontos alkalommal. Csakis azoknak ajánlott, akik rendszeresen sminkelik magukat és nagy tapasztalattal rendelkeznek. A bőrradírozás nagyon fontos, hogy egyenletes és sima legyen a bőr, és nem szabad megfeledkezni a vizes alapú hidratálásról sem. Az alapozót gondosan válasszuk meg és kevés porpúderrel rögzítsük. Vigyázzunk, hogy ne legyen sminkünk maszkszerű, inkább többször vékony rétegben púderozzunk, ha kissé átfénylik a bőr.

A szemhéj árnyékolása két színnel javasolt belül világosabb kívül sötétebb színnel, amelyek harmonikusak egymással. Arany-barna, világos rózsa-lila, tört-fehér bármivel szép lehet. Barna szemhez az ősz színei előnyösek és vékony kontúrvonalat érdemes használni. A rutinosak a felső szemhéjat tusvonallal is hangsúlyozhatják. A szemöldök vonala ne legyen túlhangsúlyozva és a pirosítóval is óvatosan bánjunk. A szájkontúr és s rúzs színe finoman simuljon bele az összképbe. A nap folyamán többször ellenőrizzük és javítsuk a sminkünket szükség szerint.