Szőnyegtisztítás környezetbarát vegyszerekkel

Szőnyegtisztítás

A szelektív hulladékgyűjtés folyamatosan terjed, egyre szélesebb körben ezzel párhuzamosan egyre többek figyelme fordul a környezetbarát tisztítószerek felé. A környezetbarát tisztítás egyik fontos eleme a gőztisztítás, amelyet számos helyen alkalmaznak a háztartásokban, cukrászatban, autókozmetikában és a borászatban ahol a hordók belső tisztását teszi könnyűvé, hatékonnyá, gazdaságossá és biztonságossá a gőztisztító.

Szőnyegtisztítás környezetbarát vegyszerekkel

A szőnyegeink bármennyire is vigyázunk rájuk a használatban elpiszkolódnak, és ha háziállataink vannak, kutya és cicamancsok is járnak rajtuk, akkor még nehezebb megőrizni a tisztaságukat.
szőnyegtisztítás hatékonyan Pécsett, Szekszárdon és Kaposvárott, ha igazán fontos az ön számára a tiszta szőnyeg.
A szőnyegek tisztításának egyik igen kedvelt és hatékony módja a száraz szőnyegtisztítás, a legjobban elterjedt mód a száradó habos és a száraz poros. Szőnyegpadlók esetében a leggyakrabban alkalmazott megoldás. A szőnyeg száraz marad, azonnal használható és nem zsugorodik. A tisztításhoz használt por környezetbarát, biológiailag azonnal lebomló anyag. Ha költséghatékonyabb megoldást keres, akkor a száradó habos eljárást érdemes választani, de az erősen szennyezett szőnyegek esetében lényegesen jobb eredményt érhetünk el a szárazporos szőnyegtisztítással.

A rendszeres szőnyegtisztítással sokáig szépek maradnak szőnyegei

Az enyhén piszkos szőnyegnél bátran alkalmazhatjuk az előbbieket, különösképp, ha rendszeresen karbantartjuk, a szőnyegeinket mondjuk 1-3 havonta.
A leggyakrabban alkalmazott szőnyegtisztítási technika a vizes szőnyegtisztítás, amelynek során extrakciós géppel vegyszeres tisztítószeres vizet juttatunk, a szőnyegbe majd a gép segítségével azt visszaszívatjuk. Erősen szennyezett, foltokban piszkos szőnyegek esetében mechanikai eszközökkel is segíthetjük a kosz fellazítását. Hátránya viszonylag hosszú száradási idő 12-24 óra. A szőnyeg, ha nagyon szennyezett volt foltosan száradhat.

A hengerkefés szőnyegtisztítás is hatékony

A hengerkefés szőnyegtisztításnál két egymással szemben forgó hengerkefe végzi a szőnyegtisztítást. A szórófej a kefék előtt tisztítóoldatot permetez a szőnyegre, a szennyezett vizet gumi szállítószalag gyűjti be. A szőnyeg nem ázik el, gyorsan megszárad. ezt a módszert kemény padlók tisztítására is alkalmazzák.

A kevésbé szennyezett felületen tisztítóhab is megfelelhet

Szőnyegeit tisztíthatja még szárazhabos eljárással is egytárcsás súrolókefével. A tisztítóhab a szőnyeg szennyeződéseit magába zárja és száradás után a száraz habbal együtt felporszívózhatjuk. Nagy előnye ennek az eljárásnak, hogy a szőnyeg igen gyorsan szárad és gazdaságos megoldás. Erősen szennyezett felület esetén nem javasoljuk.
Ha rágógumi baleset történt a szőnyegünkkel egy speciális erre a célra kifejlesztett sprayvel lefagyasztjuk, majd a már megkeményedett rágógumit felkaparjuk. Ha még szükséges folteltávolítót is használhatunk.