10 kihagyhatatlan báreszköz

Egy bár üzemeltetéséhez vannak elengedhetetlen eszközök, felszerelések. Megkönnyítik, felgyorsítják a munkát és gyakran igényesebbé és profibbá varázslják a szervírozást.

A vendégek elégedettsége a legfontosabb, tehát gyorsan kell igényes munkát végezni. Ehhez minden eszközt be kell vetni.

10 báreszköz listája

Dugóhúzó

Fektessen be olyan professzionális dugóhúzókba, amelyek könnyedén csúsznak a dugóba, és könnyen kihúzhatók anélkül, hogy a dugó szétmorzsolódna vagy megsérülne. Válasszon olyat, amelyik rozsdamentes acélból készült, könnyen fogható fogantyúval.

Koktélkeverő

Egy jól felszerelt bárban van egy vagy több koktélkeverő pohár, hogy a vendégek számára ideális rázott italt biztosítson. A lezárt rozsdamentes acél shakerbe kerülnek az összetevők, jellemzően szeszes italok, szirupok, gyümölcslevek és jég. Az ital erőteljes rázása és összekeverése után a shakerek lehetővé teszik a vendégek poharába való könnyű kiöntést. A shakerek számos fajtája beépített szűrővel rendelkezik a jég vagy más összetevők szétválasztásához.

Koktélszűrő

Ha a koktélkeverője nem rendelkezik beépített szűrővel, akkor szüksége lesz egy koktélszűrőre. Egy ilyenre a hideg, jégmentes italok elkészítéséhez lesz szüksége. A szűrőt a shaker szájára helyezzük, a kis lyukak átengedik az italt, a jeget pedig a shakerben hagyjuk.

A sok bártender által használt gyakori márka a Hawthorne szűrő, amely rozsdamentes acélból készült, mosogatógépben mosható, és a legtöbb professzionális bármixerhez illik.

Koktélsín

A gyorsítósínként is ismert koktélsín egy olyan fémállvány, amely azokat a likőröket és keverőket tartja, amelyeket a bártenderek gyakran használnak az italok elkészítéséhez. A sínt a bárpult oldalára lehet rögzíteni a gyors hozzáférés érdekében, így a csaposok nem töltenek értékes időt azzal, hogy a gyakran használt palackokért nyúlnak.

Koktélkiöntő

Az olyan palackok, amelyekhez nincs kiöntő, növelik az üzemeltetési költségeket. A kimért kiöntők használatával ellenőrizheti és kezelheti a szeszesital-készletet és megakadályozhatja, hogy a csaposok túlöntsék a poharakat. A kiöntőket a palackok tetejére helyezik, hogy egyenletesen öntsék ki a szeszes italokat és keverékeket.

Vágódeszkák

A koktélokhoz szükséges köretek vágásához a bárnak szüksége lesz legalább egy vágódeszkára. A vágódeszkák nem csak higiénikus és biztonságos felületet biztosítanak a vágáshoz, de segítenek megvédeni a bárpultot és élesen tartani a késeket. Válasszon olyat, amelyik erős, tartós és csúszásmentes. 

Jeges vödör

Egy pár jégvödör jól jön, ha a pultos a pult másik oldalán dolgozik, mint ahol a jéggép található. Ez borhűtőként is funkcionálhat, hogy a borokat hűvösen tartsa.

Jégtörő

Sok koktélhoz összetört jégre van szükség. Ha van egy jégtörő a bárpult mögött, az ideális módja annak, hogy a csaposok a jeget a megfelelő állagúra zúzzák a jellegzetes koktélokhoz. Keressen olyat, amelyik hordozható, és nem foglal sok helyet a bárpult mögött. Alternatívaként vásárolhat zúzott jeget is, ez azonban növelheti a bár költségeit.   

Jégkészlet

Az idő nagy részében a jégkészítő elegendő lesz, de néhány jellegzetes italhoz különböző formájú jégkockákkal nyűgözheti le a vendégeket. Használjon gömb alakúakat a bourbonhoz és a whiskyhez jéggel, vagy használjon virágos formát a koktélokhoz.

Jéglapátokat, jégdarálókat és további eszközöket webáruházból könnyedén beszerezhet.

Citromfacsaró

A citrusfacsaró minden bár alaptartozéka. Nincs is jobb, mint frissen facsart citrom-, lime- vagy narancslevet használni az italokhoz. Használjon kézi gyümölcscentrifugát, vagy fektessen be egy nagyobb, álló kézi préses gyümölcscentrifugába, ha sok gyümölcslé alapú koktélt készít.