8 dekorációs tipp, hogy üde legyen a lakásod tavasszal

Tavasszal a természet újjászületését éljük meg minden évben, újra meg újra, éppen ezért mindenki szeretné ha az otthonába is beköszöntene a tavasz hangulata. Otthonunk tavaszi átalakításához viszonylag kevés munkával hozzájárulva, élénk színek megjelenítésével egyszerűen várhatjuk a tavaszt. A tél szürkesége hamarosan már csak a múlté lesz.

Milyen dekorációs ötletekkel segíthetjük elő a tavaszi hangulatot a lakásban?

Az a lényeg, hogy erőteljesebb, frissebb színeket használjunk, ahogy ilyenkor a természet is mutatja magát.

  1. Nemcsak karácsonykor használhatunk kopogtatót a bejárati ajtókon, húsvétkor is megtehetjük ugyanezt. Mi magunk is készíthetünk húsvéti kopogtatót, vagy koszorút. Akár gallyakból, rügyező ágakból, virágokból is készülhet.
  2. A vágott virágok vagy virágzó gallyak szimbolizálják legjobban az évszakok változását tavasszal. Nem csak vásárolni lehet ezekből a növényekből, szedhetünk is egy csokorral, vagy törhetünk pár ágat a folyó vagy tó parti bokrosban, egy kiadós túrázás alkalmával. Választhatsz a színes, a fehér, sárga vagy rózsaszín virágzó bokrok közül.
  3. Néhány virágzó cserepes növény színes kaspóba helyezve is elhozza a tavasz hangulatát, a természet újjászületését az otthonodba.
  4. Tojás alakú gyertyák vagy kerámia formák használatával eljöhet a tavasz a lakás bármely részébe. Szinte mindegyik lakberendezési stílushoz illik, elegáns megjelenítő különböző méretben és anyagban.
  5. Az életünkből igen nagy részt töltünk a munkahelyünkön, éppen ezért igyekezzünk oda is bevinni a tavaszi hangulatot. Inspiráló környezetben a munka is könnyebben megy. Az irodai asztalra is tehetünk pár kisebb tavaszi díszt, vagy dekorációs tárgyat. Amennyiben  home officeban dolgozunk, kötelező ilyen inspiráló léglört teremteni az otthoni munkához.
  6. Kis kreativitással olcsó keretekbe helyezhetünk néhány újságokból vagy naptárból kivágott képet, tavaszi fotót.
  7. Kimagasló hatása lehet a lakástextíliák lecserélésének, tavaszi hangulatú szőnyegek elhelyezésével a színek is beköltöznek az otthonunkba. Szőnyegeket tehetünk a konyhába vagy a fürdőszobába is a lényeg, hogy vidám, friss színeket használjunk. Szőnyegeket fürdőszobába webáruházból is tudunk rendelni.
  8. Húzzunk fel egy rózsaszínű vagy sárga ágyneműt, amivel igazán kellemes vidám hatást érhetünk el.

Nemcsak a lakáson belül lehet tavaszi hangulatot előidézni, hanem a bejárati ajtón kívül a terasz díszítésével is, hiszen hazatéréskor azt látjuk meg legelőször, ami az ajtón kívül helyezkedik el.

Igazi tavaszt hozhatunk létre néhány cserép hagymás növény elhelyezésével a teraszon, de egy kültéren használható szőnyeggel és a teraszra a bútorzat kihelyezésével, pár darab igazán színes párnával, terítővel, néhány színes pléddel meghozhatjuk a várva várt új évszak, a tavasz jelenlétét az életünkbe.

Összegezve

Ahhoz, hogy üde legyen tavasszal a lakásunk, néhány egyszerű lakberendezési trükkel és vidám színek, formák, lakberendezési tárgyak, szőnyegek, függönyök, lakástextíliák alkalmazásával tudunk vidám, tavaszi hatást elérni.