A szabadságunk kulcsa a megengedés

Az életünkben két szélsőségből működünk jellemzően azonosulunk vagy ellenállunk. Mind a két szélsőség beragaszt, befixálja a nézőpontjainkat. Ahhoz hogy ne zárjuk le a lehetőségeinket érdemes ránézni mekkora a megengedésünk az adott dologban? Mi más lehetséges itt, amit eddig még nem vettünk számba, nem vettünk észre? Aminek ellenállunk azt erősítjük, beszilárdítjuk. Amivel egytértünk az szintén beragaszt.

A szabadságunk kulcsa a megengedés

A megengedésünk kulcsa pedig a hajlandóság. Amikor beragaszt az elleállás érdemes feltenni a kérdést: Mi az, amire itt nem vagyok hajlandó? A kérdés nyomán közelebb juthatunk a megoldáshoz. Nem feltétlenül válasz fog érkezni, csupán megnyílik egy új tér, ami addig nem volt ott és abban az új tisztább és tágasabb térben megszülethetnek, megérkezhetnek a megoldások. Tehát ha mindenre hajlandóak vagyunk akár rossznak lenni is nemcsak jónak azzal kapcsolódhatunk a teljességhez, a tudatossághoz, hiszen az mindent magában foglal és semmit sem zár ki. Az általunk rossznak megítélt dolgok akkor is az életünk részei, ha megpróbáljuk kizárni őket. A tudatosságunkat különféle tréningeken való részvétellel is növelhetjük.

Becsukjuk a szemünket és úgy teszünk, mintha nem lenne

Amikor kizárjuk, az életünkből a rosszat akkor azt sem fogjuk észrevenni, ha velünk rosszul bánnak. Ha megtagadjuk a hajlandóságot rá, hogy kihasználjunk másokat, olyan sűrű homályba burkolhatjuk a saját magunk számára a kihasználás energiáját, hogy könnyedén mi válhatunk a kihasználók prédájává, aki ezt lelkiismeretfurdalás nélkül meg is fogják tenni velünk. Úgy hogy közben észre sem vesszük. Az önismeretünk fejlesztésével kevésbé leszünk kiszolgáltatottak. Ebben nagy segítsünkre lehet ha életvezetési tanácsadáson veszünk részt.

A manipuláció megengedett, sőt…

Ha a manipulációt rosszá tettük, mert azt tanították, hogy azt nem szabad akkor minden bizonnyal könnyedén a manipulátorok karmai közé kerülhetünk és könnyűszerrel fognak minket manipulálni legyen szó bármiről is. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, nem kell, hogy mi magunk váljunk profi manipulátorrá, elegendő a hajlandóság. Ha a hajlandóságunk megvan az már elegendő hozzá, hogy éberek legyünk rá, ha minket karnak manipulálni, hazudnak nekünk és megpróbálnak becsapni

A hajlandóság hiánya a vakfoltunk

Bármi, amire nem vagyunk hajlandók, attól az még létezik a világban. A tagadással a saját magunk számára állítunk csapdát. Attól, hogy valamiről mi magunk nem veszünk, tudomást attól az még létezik. Ezzel a saját magunk számára készítünk csapdát, amibe aztán annak rendje és módja szerint bele is esünk.

A hajlandósággal nem válunk azzá aminek elleállunk

A hajlandóság nem azonosulást jelent. Ha nagyon félünk attól, hogy zsugoriak leszünk és teljes elutasítás helyett energiában hajlandóak vagyunk rá, attól még nem válunk zsugorivá. Az ellenállással csak az éberségünket altatjuk el, akadályozva a lehetőségek megjelenését az életünkben és lelassítva a teremtéseinket. Hajlandónak lenni bármire azt jelenti, hogy nem vagyunk többé kiszolgáltatva az ellenállásunk béklyójának marionett bábu módjára. azt az energiát, amit eddig az elleállásra pazaroltunk, mostantól átcsoportosíthatjuk a teremtéseinkre. Amikortól hajlandók vagyunk bármivé válni onnantól kitárul számunkra a lehetőségek széles tárháza.

A hajlandóság nyitja meg a teret a megengedés felé

Amikor hajlandóak vagyunk bármi lenni akkor megengedésbe tudunk kerülni mindennel és bármivel. Minden csak egy érdekes nézőpont-tá válik, és nem korlátoz be többé semmi sem. Nincs vele dolgunk, nem hoz ki a sodrunkból és mintegy varázsütésre eltűnnek az életünkből a kényelmetlen helyzetek.

A megengedés szabaddá tesz

Amikor megengedésben vagyunk, akkor bármit választhatunk az egyre növekvő számú lehetőség közül. Feltehetjük magunknak azt a teret nyitó kérdést is hogy: „Mi az amit nem engedek magamnak amit ha megengednék megnyílhatnának a lehetőségek kapui?” A kérdések teret nyitnak, éberséget adnak és megszüntetik a beragadásokat. Általuk növekszik a tudatosságunk és lehetőséget kapunk rá, hogy mást válasszunk, mint eddig. Mi más lehetséges, még amire eddig még nem is gondoltunk?

cacirasz.hu