Anyasebek Apasebek és gyógyításuk

Az önismereti munka során ráláthatsz a begyógyítandó sebeidre és ezzel nem csupán a saját életedet teszed könnyebbé, de generációs szinten lefelé a gyermekeid és felfelé a szüleid életébe is könnyedséget tudsz teremteni. Az önismereteden számos módszerrel dolgozhatsz . A leghatékonyabb, ha szakembert keresel, de sokat tehetsz az ügy érdekében, ha szakkönyveket, blogokat olvasol a témában.

Anyasebek és apasebek

A lelked mostani állapota az egész eddigi életed eredménye, a gyógyítása sem biztos, hogy egyik napról a másikra megtörténik. A lelki blokkjaink javarészt gyermekként ki nem elégített érzelmi igényeinkre vezethető vissza. Kevés dicséret, az elfogadás hiánya, megfelelési kényszer, a soha nem vagyok elég jó érzése. A gyógyuláshoz mind a két szülővel kapcsolatos sebek gyógyításával foglalkozni kell. Hajlamosak vagyunk tudat alatt másolni a szüleink nehézségeit is és észre sem vesszük, hogy nem a saját életünket éljük.
Hogy ez változzon hajlandónak kell lenni túlteremteni őket. Ha például a szüleid hónapról hónapra éltek és esetleg még adósságot is teremtettek maguknak érdemes erre őszintén ránézni vajon tényleg ezt az életet választod-e vagy inkább már valami könnyedebbet választanál.

Az elengedés gyógyít

Mi kell ahhoz, hogy hajlandó legyél elengedni minden olyan nézőpontodat amivel, másolod a szüleid anyagi valóságát? Már a felismeréssel elindul a gyógyulás, a változás. Sokak számára bűntudattal jár, amikor sokkal jobb anyagi körülményeket teremtenek a szüleikénél. Ilyenkor gyakran drága ajándékokkal próbálja a felnőtt gyermek az egyensúlyt helyre billenteni.
A leggyakrabban mégis az történik, hogy a gyermek egy az egyben lemásolja a szülők valóságát anyagi és párkapcsolati kérdésekben is. Ezzel biztosítva a szülőt az érzelmi támogatásról még azon az áron is, hogy az ő érzelmi igényei kielégítetlenek maradnak. Vannak mérgező szülők, akinél ez elvárás szinten van jelen. Biztosítják a gyermeket arról, hogy ő a hálátlan rossz gyermek, ha túlteremti őket és igyekeznek minden eszközt és lehetőséget kihasználni, hogy rombolják az ambícióit.

Mit tehet ilyenkor a már felnőtt gyermek?

Először is őszintén rá kell nézni mi is történik és milyen érzelmi játszmák zajlanak a háttérben, mindeközben ébernek maradni arra mi az, ami gyermekként még elvárható tőlünk és mi az, ami már nem fér bele. Ha nem ismerjük fel és nem húzzuk, meg a határt könnyen arra eszmélhetünk, hogy nem a saját életünket éljük, csupán másoljuk a szüleink nem túl szívderítő valóságát.
Ha belegabalyodtál az érzelmeidbe érdemes szakember, pszichológus segítségét kérni.
Az anyasebek és apasebek szorosan összefonódnak és komplexen foglalkozni kell velük, mert csak így állítható helyre az egyensúly amelyben lelkiismeretfurdalás nélkül élhetjük a saját életünket. Mindeközben tiszteletben tartva a szüleink nézőpontjait is. Az önismereti munka módot ad a lelki válságok könnyedebb kezelésére is.

A tudattalan lelki kapcsolódásai

Tudat alatt önként vállunk a családi generációs szinten cipelt terhekből. Amikor ráébredünk arra, hogy mi az, ami nem is mienk ezzel már megtettük az első lépést
A családi rendszerben önként vállalunk generációs terheket anélkül, hogy ez tudatosodna. Amikor tudatossá tesszük ezeket és beismerjük, hogy nem is a mienk, ezzel fontos lépést teszünk a meggyógyításuk felé. A szülői minták felkutatásával esélyt adunk magunknak az apasebek és anyasebek begyógyítására és ezzel elkezdődhet, hogy saját jogon éljük az életünket.

Gyermekkori szerepeink

Ha megvizsgálod, a gyermekkori szerepeidet biztosan találsz olyat, aminek a rejtett célja a családi balhékról való figyelemelterelés vagy a felnőttek lelki egyensúlyának helyrebillentése. Te milyen szerepeket vállaltál a családi színházban, hogy az édesanyád és az édesapád jobban érezzék magukat? Ahhoz hogy ne add tovább ezeket a mintákat a gyermekeidnek érdemes őszintén ránézni és helyre tenni őket.
A támogató és az akadályozó hitrendszereink mindegyike a környezetünktől a családunktól főleg a szüleinktől származik és észrevétlenül azonosulunk velük.

A legfontosabb személy, aki változtatni tud te magad vagy

Azt a vágyat, hogy a szüleid és a nézőpontjaik egyszer majd olyanná válnak, amilyennek te szeretnéd őket látni, erre nem érdemes várni. Az egyetlen személy, akit befolyásolni tudsz, és akinek képes vagy változtatni a nézőpontjain az te magad vagy. A csodálatos ebben az, hogy amint te magad hajlandó vagy változni, változtatni ez az életed többi szereplőjére is hatással lesz.
Az önismereteden való folyamatos munka, a lelki nyavalyáid kezelése, az anya és apasebeken való gyógyító munka teszi lehetővé, hogy önmagaddá válhass, kiegyensúlyozott életet élhess.