Az élet leckéi

Az élet néha kemény próbatételek elé állít minket. Ilyenkor értetlenül állunk és keressük az okokat, amelyekre a válasz mindig bennünk van. Lehet, hogy elegendő egy születési horoszkóp készítés és mindenre fény derül a csillagokból.

Hosszú távú megoldást az önismeret fejlesztés hozhat

Van, aki az előző élet utazás által nyer megvilágosodást, mert olyan élménnyel találkozik, amely megmutatja a jelen életében felbukkanó nehézségek okait. Hosszabb távú megnyugtató megoldást az önismeretünk fejlesztése hozhat, amelynek segítségével elérhetjük, hogy nem kell újra és újra ugyanattól a hibától szenvednünk.

Az önismeretünket úgy mélyíthetjük, ha a lehető legtöbbet és legmélyebben feltárunk önmagunkból leásva egészen az alapokig. Ez az út bizonyára elég hosszú lesz és nem is mindig kényelmes, sőt van ahol fájdalmas, de abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz eredménytelen. A működésünk okainak felimerésével lehetőséget kapunk a változtatásra és abbahagyhatjuk a körbe-körbejárást, nem kell újra és újra ugyanazt a kérdést megoldanunk. 

Miért választasz mindig bántalmazó kapcsolatot?

A biztonsághoz, tisztelethez és bizalomhoz egy párkapcsolatban mindenkinek joga van, ahogyan ahhoz is, hogy elfogadják éppen olyannak amilyen. Ha ezek a feltételek nem valósulnak meg akkor mérgező, bántalmazó kapcsolatról beszélünk. Jogos a kérdés ilyenkor vajon miért választunk ilyet, ha szenvedünk benne? A válasz a tudatalatti programjaink miatta, amelyek észrevétlenül irányítanak bennünket.

A bántalmazó kapcsolatot azért választjuk persze nem tudatosan, mert az apánk éppen így bánt velünk és ez az ismerős érzés, tehát biztonságos. Mindaddig, amíg meg nem gyógyítjuk magunkban az apa-sebet, amely az alacsony önértékelés okozza, addig csupa ilyen kapcsolatot fogunk választani. A megoldáshoz többféle utat választhatunk, dolgozhatunk az önismeretünkön, a születési horoszkóp készítés is sok mindenre rámutathat és van, akinek az előző élet utaztatás hozza meg a kívánt változást.

A belső gyermek

A tudatalatti ént belső gyermeknek is szokás nevezni utalva a gyermekkorban elszenvedett lelki sérülésekre. A belső gyermek az a tudatalatti énünk, amely megőrzi a szorongást és önbizalomhiányt okozó emlékeket. Az önismeretünk fejlesztésével a valódi értékeink felkutatásával és elismerésével ezek az emlékek feloldhatók, ezzel csökkentve illetve megszüntetve az önbizalomhiányt.

A legfontosabb dolog ehhez a tudatosság, tudatosan megélni az érzelmeinket és elismerve a már elért fejlődést az önismereti utunkon. Ha teszünk magunkért nagyon messzire juthatunk és feldolgozhatjuk a gyerekkori sérüléseinket.