GANODERMA, a legsokoldalúbb gyógygombánk

A Ganoderma lucidum, magyarul pecsétviaszgomba vagy angolul reishi, a világ legismertebb és leggyakrabban fogyasztott gyógygombája.

Az ősi Kínában, amikor először ráleltek erre a gombára, akkor öregedést lassító hatására figyeltek fel leginkább. Sok legenda született a ganoderma gombáról, de a mai kor kutatásai megalapozottnak találták az ősi kínai megfigyeléseket és fogyasztása valóban növeli az emberek életminőségét, javítja az erőnléti állapotot. Ma már tudjuk, hogy a ganodermának magas antioxidáns tartalma van, élethosszabbító tulajdonságai vannak és stimulálja az agy neuronjait is.

Rengeteg kutatás igazolta, hogy a ganoderma gomba az egyik legsokoldalúbb, legtöbb jótékony hatással bíró gyógygombánk. De ez a sokoldalúság nem csak abban nyilvánul meg, hogy sok probléma esetében lehet segítségünkre, hanem ezt a gombát lehet legtöbbféleképpen feldolgozni, a legkülönbözőbb formában egészségünk szolgálatába állítani.

Mi minden készülhet a ganodermából?

  • Őrlemény formájában fogyasztjuk leginkább. Ételekbe belekeverve vagy akár vízbe téve is fogyasztható. Az őrleményből leginkább vizes kivonatot, azaz teát készítünk, hisz a benne lévő hatóanyagok így tudnak leginkább kioldódni.
  • Filteres tea formájában is kapható. Nem csak őrleményből készíthetünk teát, hisz előre csomagolt filteres formában is kapható, shiitake gombával kombinálva, így az elkészítése bárhol megoldható.
  • Kávé formájában sokunk nagy kedvence, hisz ezáltal azok is tudnak reggel éhgyomorra kávézni, akik esetleg a hagyományos kávé gyomorsav növelő hatása miatt eddig ezt nem tudták megtenni.
  • Csoki formájában is imádni való, desszertként már 4 féle (málnás, kávés, kókuszos és kurkumás) ízben is kapható A csokikban természetesen csak egészségbarát alapanyagok találhatók, bio kivitelben. A karácsonyi időszakban bio ganodermás szaloncukor egészségesebbé teheti ünnepünket.
  • Kozmetikumok is készülnek belőle, így különböző krémek, samponok, fogkrémek formájában is részesei lehetnek mindennapjainknak.

Érdemes tudni, hogy a gombák termesztési módja nagyon fontos, hisz jellegzetes tulajdonságuk, hogy a környezetünkben fellelhető anyagokat gombafonalak révén magukba szívják. Éppen ezért nem mindegy, milyen körülmények között teremnek. 

A Fülöpjakabon termesztett bio ganodermából természetesen csak BIO minősített termékek készülnek. Mindegyik a Biokontroll Hungária Kft. által minősített bio termék! Kiváló, tiszta termékek, melyek mentesek a káros anyagoktól, így fogyasztásuk jótékony hatású lehet egészségünkre!