HipnoBirthing: szülés félelem nélkül

A hipnoszülés vagy örömteli szülés, azon a hitrendszeren alapul, hogy minden újszülöttnek és természetesen az anyának is jár a gyengéd, örömteli szülés-születés lehetősége. Sajnos társadalmunkban amint kiderül a kismamáról a környezete számára, hogy várandós, minden a témában már valamilyen tapasztalattal rendelkező nő kötelességének érzi, hogy ezt meg is ossza vele. Nehézzé az teszi a helyzetet, hogy ezek a tapasztalatok az esetek nagy részében negatívak és csak arra jók, hogy bizonytalanságot, kételyt és félelmet ültessenek el a várandós kismamában. Nem meglepő, ha a legtöbb kismama aggódva, sőt rettegve várja a szülés napját.

A szülés lehet könnyű is

A félelem feszültté, görcsössé teszi a testet és a görcsösség akadálya lesz majd, hogy a folyamat természetesen, könnyedén menjen végbe. Ezzel megvalósul az előrejelzés, hogy a szülés nagyon nehéz és fájdalmas. Ennek pedig nem kellene, hogy így legyen. Szerencsére van ebből kiút. Számos kultúra van, ahol az asszonyok a szüléssel kapcsolatosan boldog izgatottsággal, a béke, nyugalom érzésével, derűs magabiztossággal várják, hogy átélhessék az élményt.

A hypnobirthing vagy hipnoszülés már sokak számára visszaadta a könnyed, örömteli szülés élményét. A hipnoszülés olyan relaxációs és vizualizációs eszközöket valamint légzéstechnikákat ad a kismama kezébe tanfolyami keretek között, amelyek alkalmazásával magabiztosan és felkészülten adhatja át magát a szülés élményének. A legfontosabb nézőpont, amit kap a kismama, hogy a szülés folyamatát természetesnek látja, hiszen az is, így elengedheti a félelmeit. A szülés gyönyörű, békés élmény lehet. A tanfolyam része a szülőizmok működésének megismerése, hogyan hangolódnak össze tökéletes harmóniában a babával, ha a test ellazult és a szülő nő bízik önmagában és a testében. Megtanulhatja elérni a mély nyugalom állapotát, a félelmet keltő feszültséget elengedve, hagyatkozhat a természetes szülési ösztöneire, használva a nők évezredes, minden nő által birtokolt tudását és bölcsességét.

A hipnoszülés feléleszti az ősi tudást

A hipnoszülés működése egyesíti az ősi évezredes női tudást a modern felfedezések tanulságaival. A világ minden táján megtalálhatók a képzett hipnoszülés oktatók, akik sikerrel tanítják vagy inkább emlékeztetik a nőket arra, amit tudnak. Bízzanak önmagukban, az ösztöneikben, a testükben a születendő babájukban a félelmeiket és a korlátozó gondolataikat elengedve. A szülés alapvetően nem csupán fizikai teljesítmény, spirituális élmény is. A lélek félelmei akadályozhatják a testet a könnyed megélésben, de ha a lélek feloldozást kap a félelmektől könnyű vajúdás és könnyű szülés lehet az eredménye, békében szeretetben. A szülés lehet a szoptatás sikerének egyik záloga is a test és a lélek harmóniája, az anyákat megerősítve önmagukban.