Masszázzsal a bőrünk is szebb lehet

A masszázs nem csupán a testünket, lelkünket frissíti fel jót tesz az izmaninknak, ízületeinknek sőt a bőrünk is szebbé válik tőle. A masszázs után frissé, kipihentté válunk, a szakember keze alatt pedig a bőrünk is feszesebbé, szebbé válik.

A masszázs mindig az életünk része volt

A masszázs egyidős az emberrel. amikor valamilyen kívülről jövő vagy belső inger hatására fájdalom keletkezik a testünkben, ösztönösen megfogjuk, dörzsölgetjük, nyomkodjuk, simogatjuk. A masszázs különféle formáit mindig is alkalmazták gyógyításra vagy fájdalomcsökkentésre. Az ókorban Hippokratész a gyógyfürdőt és a masszázst az egészség megőrzéséhez kiemelten fontosnak tartotta. A rómaiaknál pedig a fürdőkultúra és a masszázs a hadi felkészülés elengedhetetlen része volt.

A középkorban a testi örömök így a masszázs is megvetendőnek számított, de egy XVI. századi orvos hatására újjászületve ismét elfoglalta az őt megillető helyet.

Masszázzsal javulhat az életminőségünk is

Nem csupán az izomfájdalmakat lehet masszázs révén enyhíteni. Egy profi masszázsterapeuta vagy gyógymasszőr jelentősen javíthat az életminőségünkön. A szakszerű masszázs számos egészségügyi előnnyel jár és az egyik leghatékonyabb módja a mentális és fizikai betegségek kezelésének, mint például a stressz, a fájdalom a szorongás vagy a depresszió. A masszőrt felkeresők többnyire izomfájdalmak miatt kérnek időpontot vagy csupán lazítani szeretnének. Pedig a bőrünk szépségének és rugalamsságának megőrzéséért is sokat tehetünk a masszázs segítségével.

Felpezsdíti a vérkeringést

Az izmok és a bőr alatti szövetek görcsösségének megszüntetése szebbé és simábbá varázsolja a bőrfelületet. Javul a vérkeringés ezért a tápanyagszállítás is gördülékenyebbé válik a sejtek között. Kitágulnak a bőrben lévő kapillárisok, növekszik s ejtek tápanyagfelvétele és gyorsabban távoznak a méreganyagok.

Az elhalt hámsejteket is eltávolítja

A már elhalt hámsejtek a bőr masszírozásának köszönhetően eltávoznak a bőr felszínéről így a fénytelen szürkés bőr rózsássá és üdévé, fiatalabbá válik. A faggyú és izzadságmirigyek is intenzívebben működnek, ami lehetővé teszi a méreganyagok gyorsabb távozását a szervezetből. Ez is segít a bőrt hamvasabbá, rugamasabbá tenni.

A masszázsterápia már az első alkalom után szebb bőrt varázsol nekünk, rendszeresen alkalmazva pedig konzerválja a bőr fiatalosságát, rugalmasságát.
A bőr anyagcseréjének gyorsulása miatt az esetleges fertőzések esélye is csökken, mert hamrabb távoznak az esetenként felbukkanó betegséget okozó kórokozók. Emellett mivel az elhalt hámsejtek eltávoznak a bőrfelsznről, ezért a bőr hidratációja is növekszik. Az intenzívebb vérkeringés biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat, így a bőr feszes és rugalmas lesz.

A sérülések vagy műtétek esetenként csúnya nyomot hagynak, ami hónapok vagy évek alatt sem tűnik el teljesen. A masszázs a hegszövetek regenerációját is segíti, így a heg beilleszkedhet a bőrfelszínbe vaalamint a fájdalom és a viszketés is csökkenhet.

A masszázs fiatalító hatással van a testekre és a fáradt bőrre. A felgyorsult anyagcsere és az intenzívebb vérketingés miatt a bőr simábbá és rugalmasabbá válik.

A masszázs hatása a bőrre

  • Kisimítja a ráncokat, a bőr frissebbé és simábbá válik
  • Segít a bőr fiatalosságának megőrzésében
  • Hidratáltabbá, ezzel feszesebbé teszi a bőrt
  • Segíti a bőrfelületet a krémek hatóanyagainak felvételében, ezzel növelve a hatékonyságukat
  • Hatására még a nagyobb izomcsoportok is kisimulnak
  • Segíti a faggyú és izzadságmirigyek munkáját
  • Eltávolítja az elhalt hámsejteket
  • Jobbá válik általa a bőr anyagcseréje
  • Gyorsítja a heggyógyulást