Miért válassz szertartásvezetőt?

Vannak olyan esküvői helyszínek, amelyek csodás helyet biztosíthatnak az esküvői szertartáshoz, például egy gyönyörű kastély parkja. Ilyenkor utána lehet érdeklődni vajon az adott helyszínen a jegyző engedélyezi-e az anyakönyvet kivinni a hivatalból, és ha igen akkor a kérdés megoldva. A leggyakoribb eset azonban hogy erre a kérdésre nemet mond a hivatal. Ilyenkor léphet be a képbe a rugalmas megoldásokat kínáló szertartásvezető.

Polgári esküvő két tanúval

A leggyakoribb eset, hogy a hivatalos polgári szertartás két tanúval lezajlik egy korábbi időpontban. Ezzel már törvényes a házasság és a násznép előtt kimondott igenek, pedig az általatok választott helyszínen, vagy ha templomi esküvői is lesz, helyszíneken történhet.

Szertatásvezetés bárhol és bármikor

A szertartásvezető nagy előnye hogy bárhol és bármikor a rendelkezésetekre áll, hiszen őt nem kötik a hivatali szabályok, mert ő egy esküvői szolgáltató. Éppen úgy személyes szimpátia alapján választhatjátok ki, mint a fotóst vagy a vőfélyt. A szertartás szövege is éppen olyan lesz, mint amilyennek ti szeretnétek, fogadalommal, közös faültetéssel vagy homok szertartással színesítve. A szertartásvezetés nem csak egy kastély udvarán történhet, bármilyen szokatlan helyen is kimondhatjátok az igeneket: egy réten, tengerparton vagy egy hegy tetején. Ehhez csak meg kell találnotok a számotokra legalkalmasabb szertartásvezetőt.

Szertatásvezetés több nyelven

A külföldön való tanulás és a munkavállalás egyre több különböző anyanyelvű házasságot is eredményez. Ebben az esetben választhattok akár több nyelven beszélő szertartásvezetőt is. A szertartásvezető látszólag éppen úgy néz ki, mint az anyakönyvvezető: elegáns ruha, trikolor, de semmilyen hivatali szabály nem köti és minden pontosan olyan lesz, mint amilyennek a legszebb álmaitokban megálmodtátok. Ha ti magatok külön nem közlitek a násznéppel, hogy nem hivatalos esemény részesei, hanem csupán egy csodás ceremóniát láthatnak, amelynek óriási érzelmi értéke van, akkor senki sem fogja észrevenni a különbséget. A templomba sem azért megy a pár, mert kötelező, annak is az érzelmi töltete a fontos és persze maga a szertartás a megszentelt helyszínen nagyon szép tud lenni és örök emlék marad minden résztvevő számára.