Mit mutat meg a nekünk a számmisztika?

A numerológia vagy számmisztika a egy ezoterikus rendszer amely a számokkal foglalkozik. Tanítása szerint a számok nem csupán mennyiséget mutatnak, emellett minőségi mutatóval is rendelkeznek. Minden egyes számnak jelentése van. A ma uralkodó számmisztikával kapcsolatos nézetek alapjait Püthagorasz fektette le. Hamvas Béla gondolatai erről:

„Kétségtelen, hogy a bolygók keringését az égen, az emberek sorsát a földön a számok irányítják. Minden testnek, alaknak, formának, ábrának végső fokon valamely számviszony felel meg. Püthagorasz a számoknak a látható világban megjelenő viszonylatait kereste. Több olyan felefedezést tett, amely a matézis és a geometria közvetlen határán áll.”

A numerológia az egyike a sok rendszernek, hitnek vagy tradíciónak amely a számok és fizikai objektumok vagy élő dolgok között misztikus/ezoterikus kapcsolatot keres.

Mit tudhatunk meg a számmisztika segítségével?

A sorsszámunk megmutatja az életutunkat, mi az, amit teljesítenünk kell, mi az életünk iránya és milyen célokat kell megvalósítanunk az életünk során. Megmutatja milyen feladatokat vállaltunk mielőtt leszülettünk. Ha mindezt kiegészítjük a névmisztikával arról is képet kapunk milyen tulajdonságokkal jelenünk meg mi ezen az úton, a belső vágyainkról is képet kaphatunk a külső visszatükröződések segítségével.

A számmisztika elemzés segít összefésülni ezeket, ahogyan ez a két fő forrás végigvonul az életünkön. Megmutatja miért olyan nehéz megvalósítanunk bizonyos dolgokat és miért nem kerül semmilyen erőfeszítésünkbe egy másik dolog megvalósítása. Előfordulhat, hogy a nevünk rezgései ellentétesek az élet feladatunkkal, ami persze alaposan megnehezítheti a dolgunkat. Ebben az esetben nincs, más választásunk ezzel együtt kell élnünk és ebből a nehezített helyzetből kell sikerre vinni a feladatot.

A tudatosság sokat segít

Sokat segít, ha mindezt tudatossá tesszük, így már dolgozhatunk rajta és kialakíthatjuk a kijelölt életutunk teljesítéséhez elengedhetetlen készségeket. A megértések segítségével könnyebb lesz elfogadni a helyzetünket. Ahhoz hogy képesek legyünk a fejlődés útjára lépni tudnunk kell, milyen területen szeretnénk fejlődni és milyen motivációk mentén. Ehhez nélkülözhetetlen egy komplex mindent átfogó számmisztikai elemzés. Például lakásvásárlás előtt a megvásárlásra kiszemelt lakás címe alapján ki lehet számolni a számát és ennek tökrében dönteni valóban előnyös-e ha megvásároljuk.

Egy új párkapcsolat kezdetén, amikor még nincsen egymás felé semmilyen elköteleződés a partner születési és névszámát is kiszámolhatjuk ebből fontos információkhoz jutva. Bármit választunk a számai összevetve a saját születési vagy névszámunkkal megtudhatjuk mennyire lesz eredményes illetve szerencsés a választásunk, és ha úgy tűnik, nem igazán akkor választhatunk helyette mást.

A sorsszám (születési szám)

A születési dátumunk számjegyeit addig újra és újra összeadva, (teozófiai számösszeadás) amíg egyjegyű nem lesz olyan számot kapunk, amely fontos útjelzőül szolgál az életben elvállalt feladataink teljesítéséhez, hasonlóan az asztrológiai képletünkhez.
Például ha a születési dátumod: 1970.08.08. akkor 1+9+7+0+0+8+0+8=24_2+4=6

Tehát a sorsszámod:6

A sorsszámok jelentéséről következő cikkünkben szólunk bővebben.

Asztrologia-szammisztika.hu