Szempontok a gyermek ágynemű kiválasztásához

Néhány kedvenc gyermekkori emlékünk az ágyunkhoz kötődik – takaróvárak a testvéreinkkel, összebújás a takaró alatt, miközben a szüleink mesét olvastak nekünk, vagy egyszerűen csak örömünkben ugráltunk a matracon. Már nem vagyunk gyerekek, de segíthetünk a mieinknek, hogy ugyanilyen nagyszerű emlékeket szerezzenek – és ezek az emlékek a gyerekágyneművel kezdődnek.

A karakterekkel díszített lepedőktől kezdve a nagymama régi paplantakarójáig rengeteg választási lehetőség közül válogathatunk. Ha tudja, hogy mire kell figyelnie a gyermekágynemű kiválasztásakor, segíthet a tökéletes ágy kialakításában gyermekei számára.

Biztonság

A biztonság az első, különösen, ha gyermekeinkről van szó. Tehát ugyanez igaz akkor is, amikor ágyneműt választ nekik. Ez leginkább akkor jelent gondot, ha kisbabák vannak. A kevesebb több, ha babaágyneműről van szó. Használjon szorosan illeszkedő, légáteresztő ágyneműt, amely befedi a matracot.

A kiságyban lévő takarók fulladásveszélyt jelenthetnek a babák számára, ha egy évnél fiatalabbak. Ha tehát horgolt takarókat kapott a babaköszöntőre, vagy van olyan örökölt takarója, amelyet tovább szeretne adni, várjon, amíg a baba kikerül a kiságyból.

Méret

Ha már tudja, hogy nyugodtan adhat a babának a lepedőn kívül más ágyneműt is, elkezdheti keresni a gyermek ágyához illő ágyneműt.

A lehetőségei korlátozottabbak, ha teljes méretű ágy helyett kisgyermekággyal dolgozik. Emiatt sok szülő úgy dönt, hogy kisgyermekágy helyett egyenesen egy ikerágyba helyezi át gyermekét a kiságyból. Ez az Ön családjának preferenciáitól és a rendelkezésre álló helytől függ.

Tartósság

Még a leglelkiismeretesebb gyermek sem mindig kíméletes a holmijával. A gyermekkor a kicsapongás, a hisztik és a könnyek időszaka, ezért szeretné, ha gyermeke ágyneműje megfelelne a kihívásnak. Az ágynemű tartósságát számos tényező befolyásolja.

Minőség

A régi kifejezés, hogy „azt kapja, amiért fizetett”, sok mindenre igaz – és az ágyneműkre is. Ha olcsó, rossz minőségű ágyneműt vásárol, az nem fog sokáig kitartani. A minőség az első lépés, amikor tartós, hosszú élettartamú lepedőt kell találni, amely kibírja, ha takaróforgataggá, nappali piknikek asztalterítőjévé válik, vagy akár a gyermeke éjszakai forgolódását. Minőségi óvodás paplan párna szett választék az ovisagynemu.hu webáruházban elérhetőek.

Anyag

Ha olvasta már a gyerekeinek a Három kismalac történetét, akkor tudja, hogy az, hogy miből készült valami, meghatározza, mennyire tartós. Ugyanez igaz az ágyneműre is. Bár a poliészter ágynemű kívülről tartósabbnak tűnhet, a természetes ágyneműk köztudottan jóval tovább tartanak, mint szintetikus társaik.

Hogyan készül?

Az, hogy valami hogyan készül, ugyanolyan fontos, mint az, hogy miből készült. Egy ágynemű szövése minőséget és tartósságot jelez. A szorosabb szövésűek kevésbé valószínű, hogy pilleződnek. Ez azt jelenti, hogy nem alakulnak ki azok az apró, rongyos, durva kis szálgombolyagok, amelyekre a gyerekeknek kényelmetlen ráfeküdni (különösen, ha érzékeny a bőrük).

Mosható

Gyermekeink ágyneműje rengeteg módon koszolódik – az éjféli ágybavizeléstől kezdve a kiömlött üdítős dobozokon át a szőrös barátokig, akik úgy döntenek, hogy éjszaka odabújnak a gyerekeinkhez. És minél több szennyeződés halmozódik fel az ágyneműben, annál valószínűbb, hogy az ágynemű irritálja a bőrt és súlyosbítja az allergiát.

Természetesen mindannyian olyan lepedőket szeretnénk, amelyek elég tartósak ahhoz, hogy ellenálljanak a mosógép pusztításának. A legmoshatóbb lepedők beszerzéséhez keressen teljesen természetes, hosszú szálú anyagot, például hosszú szálú pamutot.

Komfort

A gyerekeket nem mindig könnyű ágyba bújtatni. Elképesztő, hogy a gyerekek mennyi kifogást találnak ki, hogy egy kicsit tovább maradjanak fent, a hirtelen megtelt hólyagtól kezdve a „rejtélyes módon eltűnt” játékig.

Nem szeretné, ha gyermeke ágyneműje lenne az egyik olyan dolog, ami megakadályozza, hogy éjszaka ágyban maradjon.

Lélegezzen az anyag

Néha előfordulhat, hogy gyermeke azért nem tud ébren maradni éjszaka, mert túl meleg van. A hőmérséklet kiegyensúlyozásának legjobb módja, ha gondoskodik arról, hogy gyermeke ágyneműje lélegző legyen.

Ez azzal kezdődik, hogy minőségi, lélegző anyagból készült ágyneműt választ. Az olyan természetes anyagok, mint a pamut, sokkal légáteresztőbbek, mint a poliészter vagy a poliészter-pamut keverékek.