Miért jó személyi edzőt fogadni?

Mi kell ahhoz, hogy edzeni járjunk? Elsősorban elhatározás, sportruha, havibérlet és egy jó edző, aki bár nem olcsó beruházás, de megéri személyi edzőt fogadni, mert ő segít elsajátítani a feladatok pontos elvégzését, a gépek használatát, és a célunknak megfelelő edzéstervet. Aztán lehet, hogy annyira megkedveled, hogy folyamatosan igénybe veszed majd. Csupán meg kell találnunk a megfelelő személyi edzőt.

Hogy válasszunk edzőt?

Körül kell nézni a legközelebbi edzőteremben, meg kell nézni ki az aki szimpatikus, milyen típusú edzéseket tart, hogyan beszélget a vendégeivel. Túl sokat beszél edzés közben másokkal, nem figyel eléggé a gyakorlatokra? Nem szabad sajnálni rá az időt, többször is körül kell nézni. Személyi edző elérhetősége Kaposvárona Fittiam weboldalán lehetséges, így akár még a somogyi székhelyen is találhatunk megfelelő szakembert.

Érdeklődés a többi vendégtől

A személyzet ajánlását nem kell kész tényként elfogadni, hiszen lehet, hogy olyat fognak ajánlani akihez nem nagyon járnak, mert még nem tud annyit mint a többiek. Érdeklődni kell a többi vendégtől, hogy mi a véleményük az egyes edzőkről. Milyen régóta járnak hozzá, mennyire hatékonyak, milyen típusú edzéseket tartanak, milyen hangulatúak az edzések, stb. Ezekből a válaszokból sok információhoz hozzájuthatunk.

Érdeklődni az edzők  képzettségéről

Ha sikerült már kiválasztani egy-két edzőt, akkor tudjuk meg, hogy milyen tanfolyamokat végzett, mire specializálódott. Lehetőleg olyan edzőt keressünk aki folyamatosan képzi magát. Külön előny ha a táplálkozás tudománnyal is foglalkozik, hiszen akkor az étrendben is tud segíteni.

A céljaink megbeszélése az edzővel

Mielőtt bármit is tennénk, meg kell beszélni az edzővel, hogy igazából mi a célunk az edzéssel. Így már az elején meg tudunk győződni róla, hogy érti és tud segíteni a céljaink elérésében. De nekünk is tudnunk kell mit akarunk elérni a testmozgással.

A lényeg, hogy ránk figyeljen!

Fontos, hogy már az első beszélgetésen maximálisan nekünk szenteli-e a figyelmét. Akik kizárólag a saját fejük után mennek azokat jobb kerülni. Az előre bevett sémák nem mindenkinek megfelelőek. Az elején biztosan eredményes lenne, de később kell a megfelelő szakember. Ha jó az edző tudni akarja majd, hogy szedünk-e valamiféle gyógyszert, van-e valamilyen betegségünk. Remélhetőleg felméri az erőnlétünket és az  állóképességünket az edzések megkezdése előtt.

Egyedül vagy párosan fogunk edzeni?

Ha megtaláltuk a nekünk megfelelő edzőt akivel dolgozni akarunk, fontos még, hogy egyedül vagy valaki mással együtt szeretnénk edzeni. Léteznek már csoportos edzések is ahova be lehet csatlakozni.

Összegezve

Személyi edző segítségével biztosan el tudjuk érni a vágyott célunkat az edzések során. Az azonban lényeges, hogy a legjobb edzőt válasszuk ki, akit csak lehet, különben csak elpocsékolt idő és kidobott pénz lesz az edzések eredménye.